Civile.dk

 

Reenactment af Den Amerikanske Borgerkrig 1861 - 1865

  

Hvad er re-enactment?

 

Reenactment er et engelsk udtryk for at genskabe eller genopføre noget, det vi på dansk kalder for levende historie. Målet er at komme så tæt som muligt på historien.

Reenactment af den amerikanske borgerkrig foregår mange steder uden for USA. Vi har kendskab til borgerkrigs reenactment i England, Sverige, Norge, Tyskland, Frankrig, Tjekkiet og som sagt også i Danmark.

Hvad laver man?
Vi ifører os kopier af de uniformer, udstyr og våben som blev brugt under den amerikanske borgerkrig. Vi øver og bruger teknikker og taktikker fra den gang. Målet er at genskabe slagene så naturtro som muligt. Herunder skyder vi med løsskud fra periodiske kanoner.

 

Kvinderne brugte dengang deres tid på at rulle bandager, strikke, sy patchwork og lign., sende "madpakker" til deres kære i felten, afholdt velgørenhedsbal til fordel for krigen og meget mere. Nogen deltog mere direkte i krigen i form af sygeplejesker eller viviandieres (se "kvinder i uniform").

 

Hvad man ønsker at lave som civil står meget frit. Mændne kan fx slå sig ned som fotografer, merchandiserer, præst, civil læge osv.

 

Der findes mange events i løbet af året hos de civile ligger vi især stor vi fx et stort arbejde i det årlige bal og andre sociale arrangementer.


Er der andre end jer?
Ja. Der er i øjeblikket ca. 90 medlemmer af hobbyen. Disse medlemmer er fordelt i en masse enheder.

 

Nordstaterne:

15th Wisconsin Infantry

6th Wisconsin Infantry "black hats"

7th Wisconsin (Under opstart i Jylland)

1st US Sharpshooters

4th US Light Artillery, Battery B

Blazer Scouts (kavaleri) 

Pioneers

Medical

Viviandiere

Civile

 

Sydstaterne

16thTennessee Infantry

7th Tennessee Cavalry

7th Carnes Battery (artilleri)

Medical

Civile

Hvad koster det og kræver det noget af mig ?
For at kunne deltage aktivt i hobbyen kræver det naturligvis at du anskaffer dig noget historisk korrekt tøj. Vi skal nok hjælpe dig med at udvælge det rigtige – der er nemlig mange faldgrupper. Du behøver ikke købe det hele på en gang, start med et enkelt sæt tøj, så kan resten komme når økonomien tillader det.

 

Til at begynde med vil det dog ofte være muligt at låne fra nogle af de andre medlemmer.

 

Ud over tøjet anbefaler vi desuden et medlemskab af fællesforeningen ”American Civil War Reenactors of Denmark” (ACWRoD). Dette koster pt 50 kr. om året. ACWRoD’s opgave er at hjælpe til med at gøre vores hobby bedre, ved at indkøbe større ting til brug i hobbyen, fx telte. Det vil du høre nærmere om når du har meldt dig ind. Hvad gør jeg hvis dette er noget for mig ?
Har du spørgsmål eller ønsker at blive medlem, så send en mail til

Sandie@nordstaterne.dk